

Információk, érdekességek
Vegetáriánus nyárs - avagy grillezett finomságok
2018. augusztus 26.
Izgalmas recept, melyet szabadtéri grill-partikra, vagy egy kellemes kirándulás utáni sütögetéshez ajánlunk. A vegetáriánusoknak sem kell lemondani a grillezés adta élvezetekről!
Grill-zöldségek
Hozzávalók
2 vöröshagyma,
1 nagy kígyóuborka,
15 dkg laskagomba,
1 piros színű paprika,
1 csokor friss zsálya,
5 evőkanál olaj,
1 kiskanál fűszersó
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és 8 cikkre vágjuk, az uborkát megmossuk, és vastagon felkarikázzuk. A megtisztított gombákat elfelezzük, a paprikát kétcentis kockákra daraboljuk. A zsálya levelét lecsipkedjük. Mindezeket váltakozva nyársra húzzuk úgy, hogy a végekre hagyma kerüljön. Az olajat a fűszersóval összekeverjük, a nyársakat parázs felett az olajjal kenegetve megsütjük.
Dinnyét vegyenek - elhízás ellen, potencia zavarra, cukor-és vesebajra!
2018. augusztus 25.
Fogyókúrához szinte elengedhetetlen, finom üde, és végre itt a szezonja. A dinnye mellett nem csak nagyszerű élettani tulajdonságai szólnak, hanem az is, hogy bár látszólag gömbölyű, mégsem gurul el előlünk. A görögdinnye húsa, magja és héja is felhasználható gyógyítási célokra. Meglepően jó eredményeket érhetünk el, ha kúraszerűen fogyasztjuk.
Egészséges család
A görögdinnyedinnye (Citrullus vulgaris, Colocynthis lanatus) a tökfélék családjához (Cucurbitaceae) tartozik az uborkával, a tökkel és a cukkinivel együtt.
Egy szelet friss, hideg görögdinnyének a Viagrához hasonló hatása van - állítják amerikai kutatók. A görögdinnye egyik összetevője, a citrullin elősegíti egy olyan vegyület termelődését, amely ellazítja az ereket, hasonlóan a Viagrához - közölték texasi kutatók.
A citrullin megtalálható a görögdinnye húsában és héjában is, majd a szervezetben lévő enzimekkel reakcióba lépve argininné, egy esszenciális aminosavvá alakul át. Az arginin a nitrogén-oxid képződését segíti elő, mely ellazítja az ereket, támogatja a szívet és a vérkeringést.
Magyarországon kiváló dinnyetermő helyek találhatók Heves megyében, ezen belül is híresen finom a vékony héjú, csányi dinnye. Az innen származó gyümölcsök a Mátra vulkanikus hordaléktalajának köszönhetik egyéni zamatukat.
Tudod mitől lesz szép magas a kenyér, a muffin vagy a kuglóf?
2018. augusztus 20.
Sokszor bosszúságot okoz, hogy hiába tesz meg mindent az ember lánya, mégsem lesz szép magas az élesztővel, vagy szódabikarbónával készült sütemény, házi kenyér. Mit szólnál hozzá, ha ezen túl szép magasra sikeredne minden? És csak egyféle dologra van szükség, hogy mindez valóban így legyen. Olvass tovább, hogy megtudd, mi a megoldás.
A görög a legjobb? De a magyart is imádjuk ...
2018. augusztus 19.
Zamatos íze, édes illata, sokoldalú felhasználási lehetősége és számtalan jótékony hatása mellett nem véletlen, hogy egész évben az egyik legkedveltebb gyümölcs. Kiváló választás, akár önmagában, akár salátába darabolva vagy pikáns kiegészítőjeként a főfogásnak. A hűvösebb idő beköszöntével is - befőttként, kompótként - bármikor élvezhetjük az őszibarack jótékony hatásait.
Őszibarack a szépség és az egészség megőrzéséért
Azt már kevesen tudják, hogy ez a gyümölcs nemcsak finom, de hihetetlenül értékes anyagokat rejt magában: rendkívül magas antioxidáns tartalmának köszönhetően, nem csupán a betegségek elleni védekezésben segít, de hidratálja a bőrt és megóvja a káros környezeti hatásokkal szemben. A hölgyek örömére a finom íz mellett kitűnő arcpakolás, gazdag alfa-hidroxi gyümölcssav tartalmának köszönhetően igazi csodafegyver a bőr fiatalságának és rugalmasságának megőrzésében. Kitisztítja a pórusokat és segít az elhalt hámsejtek eltávolításában. A szépségápolás mellett pedig a fogyókúra kitűnő kiegészítője is lehet: az őszibarack 80-90%-a víz, így kiváló folyadékpótlásra, és energiatartalma is alacsony, 100 g gyümölcshús csupán 38 kalóriát tartalmaz.
Egy könnyű saláta ebédre?
2018. augusztus 18.
A káposztához nagyon illik az avokádó, mert az egyik friss-roppanós, a másik puha, lágy, krémes. Nagy előnye, hogy pillanatok alatt készen van! 1 adaghoz:
1/4 káposzta
1 kisebb sárgarépa
pár levél petrezselyemzöld
1/2 avokádó,
citromlé, só, bors
A káposztát a petrezselyem zölddel konyhai robotgépben morzsásra aprítjuk, a sárgarépát lereszeljük (de az is mehet az aprítóba), összekeverjük citromlével, sóval.
Az avokádót kockákra vágjuk.
Tányérra tesszük a zöldségeket, tetejére halmozzuk a kockára vágott avokádót, kis citrom gerezdeket, és meghintjük finomra őrölt borssal.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...136137138...304

