Információk, érdekességek

Magdaléna avagy a spanyol muffin

2019. június 27.

Egy hétvégi reggelihez vagy vacsorához isteni. Finom házi készítésű lekvárral, egy csésze kávé mellé, ágyban fogyasztva maga a mennyország!  

Mivel egy fél évig volt szerencsém Spanyolországban élni, így az ottani kulinária eléggé belém ivódott. De még mielőtt ott éltem volna is elég gyakran látogattam a spanyol tengerpartokat. Egy ilyen látogatásnál találtunk egy ici pici kis pékséget Fuengirolában, ahová minden reggel elmentünk friss péksütiért. Isteni ekler fánkok és croissant-ok voltak, de az én és jó apám kedvence így is a magdalena lett. Ez a vaníliás zsíros piskóta azóta is a szívem csücske. Mivel apu már régóta rágta a fülünket anyuval, hogy ő utálja a muffint, amit sütök mert az szerinte ‘száraz’, bezzeg a magdaléna. Ó a magdaléna, hogy az milyen finom. Mivel ma is szóba került a hölgyemény, így úgy döntöttem, hogy latba vetem a spanyol tudásom és utána nézek, hogy hogy is készül, méghozzá csak is tradicionálisan a dolog. Nem tűnt túl ördögtől valónak, így elkészítettem. Megkóstoltuk (én sajna nem mert még mindig tartom a vegán diétát, de Apu magdalena tesztjén átment a dolog  ) és nagyon finom lett, az eredeti receptet én annyival kiegészíteném, hogy tennék bele még vaníliát, így az én verziómba már így lesz. Egy hétvégi reggelihez isteni. Finom házi készítésű lekvárral, mint a fotón is. Mivel nagyon könnyű így bárki elkészítheti és meglepheti vele a párját, egy lustálkodós ágyban elfogyasztott reggeli gyanánt.

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 3 tojás
  • 200 g liszt
  • 125 g cukor
  • 0,5 dl tej
  • 1 dl extra szűz oliva olaj
  • 8 g sütőpor
  • 1 csapott kávéskanál vanilia por vagy egy fél vanília rúd
  • 1 csipet só

Fekete erdő poharas krém

2019. június 26.

3 rétegből áll ez a finomság, egy piros erdei gyümölcsös, egy csokoládés és egy vaníliás réteg váltja egymást a pohárban. Vékonyan tegyük a rétegeket, hogy gyorsan jöjjenek egymás után, ne szokja meg egyik ízét sem a nyelvünk.  

FEKETEERDŐ POHARAS KRÉM

A következő mennyiségből 3 nagyobb adag készült

Hozzávalók:
Csokis réteg:
2 avokádó,
1 banán
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz (vagy más édesítő)

A hozzávalókat turmixgépben kevés vízzel simára turmixoljuk.

Gyümölcsös réteg:
Összesen 40 dkg vegyes piros gyümölcs:
Aszalt meggy beáztatva, fagyasztott málna, ribizli, fekete szeder vegyesen.

Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk, kevés áztató vízzel összeturmixoljuk nem túl sima krémmé. A friss vagy fagyasztott gyümölcsöket hozzáadjuk, villával lazán összenyomkodjuk. Nem adunk hozzá semmilyen más édesítőt vagy ízesítőt, a gyümölcsök adják a saját ízüket.

Vaníliás réteg:
20 dkg kesudió
½ citrom leve
1 evőkanál méz (vagy más édesítő)
vanília por (vagy a vanília rúd kikapart belseje)*
víz


OIaszos húsgombóckák

2019. június 25.

Lányom kedvéért találtam ki ezt a változatot, mert a hagyományos húsgombócot nem szereti. Ezt viszont imádja! Pici gombóckák, finoman fűszeres szószban, spagettivel! Isteni és gyorsan elkészíthető!  

Hozzávalók:
50 dkg darált hús (lehet pulyka is),
2 konzerv paradicsom,
só,
bors,
oregano,
bazsalikom,
1 tojás,
spagetti,
liszt,
olaj.

Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadom a tojást, és ízesítem sóval, borssal, oreganóval. Kis gombóckákat formálok, és lisztben meghempergetem. Egy serpenyőben olajat melegítek, és megsütöm benne őket.

Addig egy másik lábasban olajat hevítek, hozzáadom a paradicsomkonzervet. A fűszerekkel ízesítem, és ha már kész, botmixerrel összeturmixolom.

A megsült gombócokat papírszalvétára szedem. Ezután már csak a tálalás következik, ami egy adag spagettiből áll, ráteszek tetszés szerinti mennyiségű gombócot, és a szósszal nyakon öntöm.

Tipp: A gyerekek még jobban szeretik, ha meg van szórva reszelt sajttal (nekem az már sok rajta).


Gyöngyvér szelet

2019. június 23.

Finom sütemény Bágyok Karcsitól, amely megédesíti a napját.  

Hozzávalók:
• 10 dkg vaj
• 1 csésze cukor
• 1 kanál vanília eszencia
• 3 tojás
• 2/3 csomag sütőpor
• 2 kisdoboz natúr joghurt (280 gramm)
• 3 csésze liszt
• 25 dkg nyári gyümölcs (meggy, cseresznye, málna, szeder, stb. )

Elkészítése:
Sütit kívántam. Szétnéztem a receptjeim között, de nem találtam olyat, amihez hozzávaló is, meg kedvem is lett volna. Gyorsan improvizáltam. Mivel a végeredmény nagyon jó lett, így sebtében le is jegyeztem a receptet. A páromnak kifejezetten ízlett, ezért róla neveztem el az új süti receptet. A lényeg, hogy nagyon gyors és egyszerű.
 


Diétás és finom süteményreceptek

2019. június 21.

Üdítős fantaszelet

Dudás Lili személyiedző receptjeit követve és a Scitec finom, fehérjedús termékeit felhasználva könnyedén készíthetünk bűntudatmentes finomságokat is.

Dudás Lili személyiedző, fitneszversenyző receptjeinek egyik alapanyaga ezúttal a krémes csokoládé és vanília ízű Diet Protein, amely magas fehérje -, ugyanakkor alacsony cukor – és zsírtartalommal bír, a répatortától a kókuszos pitéig sok féle desszert elkészítéséhez felhasználható. A Diet Proteinben lévő zöld tea kivonat ráadásul segít a fogyásban, a króm a vércukorszint egyensúlyban tartásában, a cink és a jód pedig jótékonyan hat az anyagcserére – így bátran használhatjuk kedvenc hagyományos süteményeink elkészítéséhez, még akkor is, ha odafigyelünk a kalóriákra! Összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amelyekkel fehérjedús, egészséges és bűntudatmentes süteményeket készíthetünk az ünnepi asztalra!

Répatorta

Mi más kerülhetne húsvétkor a terítékre, mint a répatorta. Ez a könnyen elkészíthető, alakbarát verzió garantáltan minden diétázó, egészséges életmódot élő álma lesz!

Hozzávalók a piskótához:
4 tojás
20 dkg eritrit vagy tetszőleges édesítő
15 dkg darált dió
15 dkg szeletelt mandula
10 dkg zabliszt
1 csomag sütőpor
40 dkg reszelt répa
1 narancs vagy citrom reszelt héja
1 tk fahéj

Hozzávalók a mázhoz:
25 dkg sűrű kókuszkrém
1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein
½ citrom reszelt héja


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...115116117...304