

Információk, érdekességek
Magdaléna avagy a spanyol muffin
2019. június 27.
Egy hétvégi reggelihez vagy vacsorához isteni. Finom házi készítésű lekvárral, egy csésze kávé mellé, ágyban fogyasztva maga a mennyország!
Mivel egy fél évig volt szerencsém Spanyolországban élni, így az ottani kulinária eléggé belém ivódott. De még mielőtt ott éltem volna is elég gyakran látogattam a spanyol tengerpartokat. Egy ilyen látogatásnál találtunk egy ici pici kis pékséget Fuengirolában, ahová minden reggel elmentünk friss péksütiért. Isteni ekler fánkok és croissant-ok voltak, de az én és jó apám kedvence így is a magdalena lett. Ez a vaníliás zsíros piskóta azóta is a szívem csücske. Mivel apu már régóta rágta a fülünket anyuval, hogy ő utálja a muffint, amit sütök mert az szerinte ‘száraz’, bezzeg a magdaléna. Ó a magdaléna, hogy az milyen finom. Mivel ma is szóba került a hölgyemény, így úgy döntöttem, hogy latba vetem a spanyol tudásom és utána nézek, hogy hogy is készül, méghozzá csak is tradicionálisan a dolog. Nem tűnt túl ördögtől valónak, így elkészítettem. Megkóstoltuk (én sajna nem mert még mindig tartom a vegán diétát, de Apu magdalena tesztjén átment a dolog ) és nagyon finom lett, az eredeti receptet én annyival kiegészíteném, hogy tennék bele még vaníliát, így az én verziómba már így lesz. Egy hétvégi reggelihez isteni. Finom házi készítésű lekvárral, mint a fotón is. Mivel nagyon könnyű így bárki elkészítheti és meglepheti vele a párját, egy lustálkodós ágyban elfogyasztott reggeli gyanánt.
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 3 tojás
- 200 g liszt
- 125 g cukor
- 0,5 dl tej
- 1 dl extra szűz oliva olaj
- 8 g sütőpor
- 1 csapott kávéskanál vanilia por vagy egy fél vanília rúd
- 1 csipet só
Fekete erdő poharas krém
2019. június 26.
3 rétegből áll ez a finomság, egy piros erdei gyümölcsös, egy csokoládés és egy vaníliás réteg váltja egymást a pohárban. Vékonyan tegyük a rétegeket, hogy gyorsan jöjjenek egymás után, ne szokja meg egyik ízét sem a nyelvünk.
FEKETEERDŐ POHARAS KRÉMA következő mennyiségből 3 nagyobb adag készült
Hozzávalók:
Csokis réteg:
2 avokádó,
1 banán
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz (vagy más édesítő)
A hozzávalókat turmixgépben kevés vízzel simára turmixoljuk.
Gyümölcsös réteg:
Összesen 40 dkg vegyes piros gyümölcs:
Aszalt meggy beáztatva, fagyasztott málna, ribizli, fekete szeder vegyesen.
Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk, kevés áztató vízzel összeturmixoljuk nem túl sima krémmé. A friss vagy fagyasztott gyümölcsöket hozzáadjuk, villával lazán összenyomkodjuk. Nem adunk hozzá semmilyen más édesítőt vagy ízesítőt, a gyümölcsök adják a saját ízüket.
Vaníliás réteg:
20 dkg kesudió
½ citrom leve
1 evőkanál méz (vagy más édesítő)
vanília por (vagy a vanília rúd kikapart belseje)*
víz
OIaszos húsgombóckák
2019. június 25.
Lányom kedvéért találtam ki ezt a változatot, mert a hagyományos húsgombócot nem szereti. Ezt viszont imádja! Pici gombóckák, finoman fűszeres szószban, spagettivel! Isteni és gyorsan elkészíthető! Hozzávalók:
50 dkg darált hús (lehet pulyka is),
2 konzerv paradicsom,
só,
bors,
oregano,
bazsalikom,
1 tojás,
spagetti,
liszt,
olaj.
Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadom a tojást, és ízesítem sóval, borssal, oreganóval. Kis gombóckákat formálok, és lisztben meghempergetem. Egy serpenyőben olajat melegítek, és megsütöm benne őket.
Addig egy másik lábasban olajat hevítek, hozzáadom a paradicsomkonzervet. A fűszerekkel ízesítem, és ha már kész, botmixerrel összeturmixolom.
A megsült gombócokat papírszalvétára szedem. Ezután már csak a tálalás következik, ami egy adag spagettiből áll, ráteszek tetszés szerinti mennyiségű gombócot, és a szósszal nyakon öntöm.
Tipp: A gyerekek még jobban szeretik, ha meg van szórva reszelt sajttal (nekem az már sok rajta).
Gyöngyvér szelet
2019. június 23.
Finom sütemény Bágyok Karcsitól, amely megédesíti a napját.
Hozzávalók:
• 10 dkg vaj
• 1 csésze cukor
• 1 kanál vanília eszencia
• 3 tojás
• 2/3 csomag sütőpor
• 2 kisdoboz natúr joghurt (280 gramm)
• 3 csésze liszt
• 25 dkg nyári gyümölcs (meggy, cseresznye, málna, szeder, stb. )
Elkészítése:
Sütit kívántam. Szétnéztem a receptjeim között, de nem találtam olyat, amihez hozzávaló is, meg kedvem is lett volna. Gyorsan improvizáltam. Mivel a végeredmény nagyon jó lett, így sebtében le is jegyeztem a receptet. A páromnak kifejezetten ízlett, ezért róla neveztem el az új süti receptet. A lényeg, hogy nagyon gyors és egyszerű.
Diétás és finom süteményreceptek
2019. június 21.

Dudás Lili személyiedző receptjeit követve és a Scitec finom, fehérjedús termékeit felhasználva könnyedén készíthetünk bűntudatmentes finomságokat is.
Dudás Lili személyiedző, fitneszversenyző receptjeinek egyik alapanyaga ezúttal a krémes csokoládé és vanília ízű Diet Protein, amely magas fehérje -, ugyanakkor alacsony cukor – és zsírtartalommal bír, a répatortától a kókuszos pitéig sok féle desszert elkészítéséhez felhasználható. A Diet Proteinben lévő zöld tea kivonat ráadásul segít a fogyásban, a króm a vércukorszint egyensúlyban tartásában, a cink és a jód pedig jótékonyan hat az anyagcserére – így bátran használhatjuk kedvenc hagyományos süteményeink elkészítéséhez, még akkor is, ha odafigyelünk a kalóriákra! Összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amelyekkel fehérjedús, egészséges és bűntudatmentes süteményeket készíthetünk az ünnepi asztalra!
Répatorta
Mi más kerülhetne húsvétkor a terítékre, mint a répatorta. Ez a könnyen elkészíthető, alakbarát verzió garantáltan minden diétázó, egészséges életmódot élő álma lesz!
Hozzávalók a piskótához:
4 tojás
20 dkg eritrit vagy tetszőleges édesítő
15 dkg darált dió
15 dkg szeletelt mandula
10 dkg zabliszt
1 csomag sütőpor
40 dkg reszelt répa
1 narancs vagy citrom reszelt héja
1 tk fahéj
Hozzávalók a mázhoz:
25 dkg sűrű kókuszkrém
1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein
½ citrom reszelt héja
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...115116117...304

