Információk, érdekességek
Pompás farsangi fánk receptek
2023. február 23.
3 kipróbált, különösen egyszerű, mégis szapora és elronthatatlan fánk recept. Gyerek bulikra, munkahelyi vagy haveri körben rendezett farsangokra, és természetesen farsang után is, csak úgy...
Mini fánkok
- ½ dl meleg tej
- 1 dkg élesztő
- 15 dkg liszt
- 1 ek. puha vaj, vagy margarin
- 2 tojás
- Citromhéj (kb fél citromé)
- 2 ek. kristály cukor
- 2 ek. porcukor és ½ tk fahéj
- a formázáshoz liszt
A tejben feloldjuk az élesztőt, a lisztet, tejet, vajat cukrot jól kidolgozzuk, majd letakarva legalább 30 percet pihentetjük. Golyókat készítünk, amiket 15 percig pihentessünk. Olajban süssük ki, egyik felét fedő alatt, másik felét fedő nélkül süssük. Amikor kiszedtük forgassuk fahéjas cukorba. Kb. 24-25 kis fánkhoz elegendő.
Aludttejes fánk
- 2 dl aludttej
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 tojás
- annyi liszt, amennyit felvesz (nokedli tészta állagú legyen)
Keverjük el a hozzávalókat. Kanállal szaggassuk az apró fánkocskákat forró olajba. Ezt a tésztát nem kell keleszteni. Kiszedve lekvárral, vagy fahéjas cukorral kenjük-szórjuk meg. Nutellával, vagy mogyorókrémmel is finom, de darált dióval kevert cukorral is meghinthetjük.
Joghurtos fánk
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 pohár joghurt csipetnyi sóval
- Sütőpor
Keverjük össze a hozzávalókat. Ezt sem kell élesztővel keverni. Forró olajban hagyományos tenyér nagyságú fánkokat formálva kisütjük a tésztát, megszórjuk porcukorral és lekvárral fogyasztjuk.