Információk, érdekességek

Karamellás almaleves szegfűborssal bolondítva

2024. október 28.

A jófajta almánál nem sok zamatosabb és vitamindúsabb étel van, és ha értjük a módját, olyan különleges levest varázsolhatunk belőle, hogy a mesterszakácsok is megirigylik!  

Hozzávalók:
4 közepes savanykás alma
4 evőkanál cukor
1 darabka fahéj
3 szem szegfűbors
2 dl fehér bor
(betétnek tejbegríz)

Elkészítés:

4 közepes almát lereszelünk, és 2-3 kanál piruló cukorhoz adunk, amibe egy nagyobb darab fahéjat és 3 szem szegfűborsot dobtunk. Pár perc alatt megbarnul, és összeesik.

2 deci fehér borral /elhagyható/ + 1 dl vízzel felengedjük, vagy 3 dl vízzel, ha a bort kihagytuk. A fűszerek eltávolítása után turmixoljuk, lehűtjük. 

Sűríthetjük tejszínhabbal, kínálhatjuk tejbegrízzel: keményebbre főzött tejbegrízt, ha kihűlt, kanállal kiszaggatunk, és ezt tesszük a levesbe.

forrás: Harmonet.hu