Információk, érdekességek

Egyem? Ne egyem? – A vegetáriánus étrend

2010. március 05.

Aki ezt a fajta életmódot választja, annak ügyelnie kell arra, hogy étrendje – a lehetõségekhez képest – változatos legyen.

 

 

A vegetáriánus étrendnek sok fajtája létezik, de lényege mindegyiknek az, hogy követõik a táplálkozásukból számûzik a húst, vagy az állati eredetû termékeket. Mindkét típusú táplálkozásnak meg van az elõnye és a hátránya is, sokan azonban anélkül választják ezt az étrendet, hogy tisztában lennének a hús megvonásával járó következményekkel. Az alábbiakban dr. Demeter Pál, a Budai Egészségközpont gasztroenterológus szakorvosa ad néhány hasznos információt azok számára, akik már vegetáriánusok, vagy csak most szeretnének életmódot váltani.

 


Miért jó a teljes kiõrlés?

2010. március 01.

A gabonafélék az emberiség legalapvetõbb élelmiszerforrásai.

 

 

Ezek közül a magas kiõrlésû gabonafélék elemi rostjai számos pozitív élettani hatásuk révén segítik szervezetünk mûködését, elsõsorban emésztésünket, valamint egészségünk megõrzését.


Nem a tévézés, hanem a reklám hizlalja a gyereket

2010. február 23.

A kövér gyerekbõl gyakran kövér felnõtt lesz és közülük sokkal több lesz cukorbeteg vagy magas vérnyomású, mint a karcsúakból.

 

 

Amikor egy gyerek órákig bámulja a tévét, nem csak azért hízik, mert nem mozog, hanem fõleg azért, mert rossz minõségû, hízlaló ételek reklámjait látja, melyek elérik nála céljukat. Egy új vizsgálat eredményeit az American Journal of Public Health közölte.


Egyetlen presszókávé is árthat a szívnek

2010. február 17.

Egyetlen csésze presszókávé is káros hatással lehet a szív mûködésére - állapította meg olasz kutatók egy új vizsgálata.

 

 

A Palermói Egyetem szakemberei önkénteseken azt vizsgálták, mi történik a vérkeringéssel egyetlen csésze presszókávé elfogyasztásakor, szemben azzal, amikor koffeinmentes kávét iszunk. A presszókávé mintegy 107 milligramm koffeint tartalmaz, egy csésze instant kávé pedig 75 milligrammot.


Melegedjünk ízekkel!

2010. február 13.

A zsíros húsok és édességek helyett érdemes megpróbálkozni a melegítõ hatású élelmiszerekkel.

 

 

Hideg idõben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is. Ám a zsíros húsok és édességek helyett érdemes megpróbálkozni a melegítõ hatású élelmiszerekkel - ad tippeket a www.oxygenmedical.hu. (Gyomor- és májproblémákkal küzdõknek azonban nem ajánlottak a túlzottan erõs, csípõs, karakteres ízek.)


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...251252253...298